Suport a la vaga estudiantil a Catalunya -16D

Suport i solidaritat a la vaga estudiantil a Catalunya!

El pròxim dia 16 de desembre tindrà lloc una mobilització a Catalunya convocada per les principals organitzacions i sindicats del moviment estudiantil català, a més de la coordinadora d’assemblees interuniversitària. Aquesta vaga es presenta com a una jornada de lluita dels estudiants catalans contra les lleis portades endavant pel Govern i impulsades pel ministeri d’universitats.

Les lleis plantejades per Castells (LOSU i LCU) són un atac directe als estudiants i la classe treballadora en conjunt, a més són una demostració ferma de com, un altre cop, aquest govern, aposa davant els interessos del Capital dels del poble. Amb aquestes lleis es reafirma la pèrdua de drets democràtics per als treballadors i estudiants de la universitat, en favor del poder de les empreses, amb majors facilitats per a entrar i controlar les universitats mitjançant els consells socials i altres òrgans universitaris on tenen una gran influència i poder de decisió. Per altra banda, la universitat amb l’aprovació d’aquesta llei potencia el seu paper com a institució pública al servei dels interessos privats, sent la universitat la principal font d’investigació i desenvolupament per aquestes, fent-la servir com a departament d’I+D+i. També hem de sumar a tot això el caràcter repressiu de la LCU contra el moviment estudiantil i contra les organitzacions revolucionàries en els campus universitaris, la gratuïtat de les pràctiques i la servitud imposada per la universitat als estudiants, fent que ells assumeixin un rol de treballadors assalariat a cost 0, i amb l’obligació de treballar com a única forma de superar les pràctiques curriculars i, per tant, d’aconseguir la titulació.

Per tot això, i per tots els atacs envers la nostra classe, hem de recolzar i reafirmar les justes reivindicacions del moviment estudiantil català, que ha apostat valentament per plantar cara a unes lleis antiobreres, que tan sols beneficien al capital. És necessari que la lluita dels estudiants s’estengui a altres parts de l’estat, és fonamental que el conjunt del moviment estudiantil es reorganitzi en favor de convertir-se en una força que confronti les polítiques burgeses del govern actual.


Des del Partit (marxista-leninista) dels Treballadors mostrem la nostra solidaritat total amb les jornades de lluita que els esperen als estudiants catalans i fem una crida a la mobilització estudiantil en tot l’estat en favor d’una vaga estudiantil unitària de cara als mesos que venen. A més, reafirmem que sota aquest sistema mai aconseguirem una educació per a la nostra classe, per tot això organitzem-nos i cridem fort que la rebel·lió està justificada!

Suport i solidaritat amb la vaga estudiantil a Catalunya!
Visca la lluita de les masses catalanes!
Visca la vaga estudiantil unitària!